Anar a: Contingut » | Menú principal »


líniazero fa 5 anys!
Altres coses que hem fet en aquests cinc anys i que no us hem explicat al web

QUI SOM LÍNIAZERO

Líniazero depèn de la feina i dedicació de molta gent. Els èxits que hem tingut en aquests 5 anys els debem a les persones següents:

Altaïr (distribuïdora), Marc Ancochea (maquetista), Sònia Aran (documentalista), Alícia Arjona (comptable), Carla Bahna (dissenyadora gràfica), Encarna Belmonte (traductora), Mary Black (traductora), Miguel Bustos (maquetista), Abel Camprubí (traductor), Blai Carda (fotògraf), Guillem Cardona (dissenyador gràfic), Rosa Carvajal (documentalista), Domènec Casals (corrector), Debbie Critchley (traductora), Cousins (fotomecànica), Ferran Esteve (traductor), Arianne Faber (dissenyadora gràfica i il·lustradora), Maria Faidella (traductora), Chus Fenero (correctora), Martí Ferré (dissenyador gràfic), Lee Fey (traductor), Montserrat Foz (traductora), Laura Ginès (animacions), Pilar Gorriz (dissenyadora gràfica), Tere Guix (dissenyadora gràfica), Igol (impremta), Laura Llahí (correctora), Marta Martínez (programadora de webs), Rosa Mercader (editora i gerent), Sílvia Míguez (maquetista), Nixor (gestoria), Olímpia Nofuentes (suport editorial), Ana Nogueiras (correctora), Albert Nolla (traductor), Ana Nuño (traductora), Xavier Pàmies (traductor), Mertxe París (editora), Clara Pena (assistent editorial), Helena Picó (traductora), Joan Carles Planells (corrector), Pau de Riba (dissenyador gràfic), Blanca Rissech (traductora), Joan Roca de Viñals (fotògraf), Marta Roigé (correctora), Glòria Roset (traductora), Teresa Sandiumenge (traductora), Joan Sardà (tècnic informàtic), Sec (distribuïdora), Sílvia Senz (correctora), Míriam Suso (maquetista), Syl (impremta), Judy Thomson (traductora), Agnès Toda (editora), David Torrents (dissenyador gràfic), Zoraida de Torres (correctora), Júlia Torns (suport editorial), Trèvol (missatgeria), Laura Valero (maquetista), Chefi Viejo (correctora), Patrícia Vila (advocada), Mark Waudby (traductor).

LLIBRETES

Cada any us hem ofert una llibreta de butxaca gràcies a les idees de Pilar Gorriz, Tere Guix, David Torrents i Arianne Faber, dissenyadors amb qui ens agrada treballar, perquè són grans professionals carregats d’entusiasme i creativitat. En dues ocasions us hem ofert, a més, relats de Jamal Mahjoub, escriptor de renom internacional que ha volgut col·laborar amb líniazero. La producció ha estat sempre una tasca impecable de la impremta Syl.

  • Llibreta 2007
    2007 Pilar Gorriz
  • Llibreta 2008
    2008 Tere Guix
  • Llibreta 2009
    2009 David Torrents
  • Llibreta 2010
    2010 Arianne Faber

Relats de Jamal Mahjoub, llegeix-los aquí: God backwards i La llibreta
Reconocimiento - NoComercial (by-nc):

Per a l’edició especial de 2011 hem volgut que participessin els futurs dissenyadors gràfics de Barcelona: l’hem proposada als alumnes de segon curs de l’escola Eina, que hi han estat treballant dins de l’assignatura de Projectes. Ells van proposar cinc llibretes finalistes, seleccionades entre totes les propostes.

L’elecció de la proposta guanyadora ha anat a càrrec d’un jurat composat pels anteriors dissenyadors de la llibreta, Montse Serra (de Syl), Jamal Mahjoub i Rosa Mercader (de líniazero).

La llibreta escollida ha estat pensada per la Cristina Bailach, i el jurat n’ha destacat l’escultura feta a base de llibres, la insinuació del número cinc, la imatge que abasta la coberta i la contra, així com el blanc del fons.

Llibreta guanyadora del 2011
Cristina Bailach

Llibretes finalistes

  • Llibreta finalista 2011
    Laura Fisas
  • Llibreta finalista 2011
    Alberto García
  • Llibreta finalista 2011
    Laura Mata
  • Llibreta finalista 2011
    Álex Muñoz

Les altres propostes presentades anaven signades per: Andreu Ballús, Carla Cobas, Antea Domínguez, Paula Esquerra, Sandra Fernández, Montse García, Carlos Gayo, Marta López, Elisabet March, Dihué Miguen, Laurie Nowak, Miquel Àngel Oliver, Íngrid Padilla, Gerard Pellisa, Arnau Queralt, Néstor Rives, Maria Rull, Desirée Suárez, Marina Serrano i Sandra Tabarés.

IL·LUSTRACIONS

Regularment hem inclòs dibuixos en els nostres butlletins electrònics. Han estat fets per persones properes a líniazero, a les quals agraïm la complicitat i la col·laboració. Moltes d’elles es dediquen professionalment a la il·lustració, a totes les uneix la passió pel color i per la línia. Els butlletins no serien el mateix sense aquesta aportació artística.

  • Il·lustració d' Arianne Faber
    Arianne Faber
  • Il·lustració de Carole Hénaff
    Carole Hénaff
  • Il·lustració de Cristóbal Schmal
    Cristóbal Schmal
  • Il·lustració de Gustavo Roldán
    Gustavo Roldán
  • Il·lustració de  Hilal Can
    Hilal Can
  • Il·lustració de Imapla
    Imapla
  • Il·lustració de Joan Negrescolor
    Joan Negrescolor
  • Il·lustració de Joma
    Joma
  • Il·lustració de  Miguel Bustos
    Miguel Bustos
  • Il·lustració de Pere Ginard
    Pere Ginard
  • Il·lustració de Susan Aumann
    Susan Aumann
  • Il·lustració de Tere Guix
    Tere Guix
  • Il·lustració de Zoraida de Torres
    Zoraida de Torres
  • Il·lustració d'Arianne Faber
    Arianne Faber

AL CALAIX

En el transcurs d’aquests cinc anys, hem presentat propostes de publicacions o de disseny que no han prosperat. Us en mostrem unes quantes:

Tibidiari il·lustrat
diari de la teva visita al Tibidabo, concebut amb Carla Bahna i Arianne Faber

Tibidiari Il·lustrat


Desplegable “Totes iguals? No!”, sobre l’estalvi d’aigua
concebut amb Tere Guix i Perico Pastor

"Totes iguals? No!


Carnet de vins de butxaca
concebut amb Tere Guix

Carnet de vins de butxaca


Llibre La Boqueria
disseny d’Anna Solsona

La Boqueria

Llibre Sobreviure a les Galàpagos
fotografies de Pepe Navarro

Sobreviure a les Galàpagos


Segell editorial KM13.774, per a Fundació Casa Amèrica Catalunya
disseny de Pilar Gorriz

Segell editorial KM 13.774


Revista Alumni de la UOC, cobertes alternatives
disseny de Guillem Cardona

Alumni


Catàleg Cerdà i Barcelona. La primera metròpoli, 1853-1897, cobertes alternatives
disseny d’Arianne Faber

Cerdà i Barcelona. La primera metròpoli, 1853-1897


Col·lecció de llibres sobre el canvi global
en col·laboració amb Fundació Ciència en Societat


Guia actualitzada de la Barcelona accessible
en col·laboració amb Fundació Step by Step

NOVETATS 2011

Anirem actualitzant les novetats de líniazero!

>> Des de 2011 ens trobareu a

>> L’escola de disseny Eina (Barcelona) participa en el disseny de la llibreta del nostre 5è aniversari.

>> El 19 de maig vam celebrar en tota regla els 5 anys de líniazero. Vam reunir a clients, col·laboradors i altres persones que ens han acompanyat en el transcurs d’aquests 5 anys. La festa va tenir lloc al Cafè Salambó, al barri de Gràcia que és on treballem. A més del sopar i del còctel especial, vam tenir el plaer d’escoltar un espectacle poètico-musical a càrrec de Tar Kampa (Riccardo Massari).

Com a punt culminant de la festa, vam fer el lliurament del Premi Llibreta líniazero 2011 a l’estudiant de disseny gràfic Cristina Bailach. Va rebre 25 llibretes per a ella, 25 pels seus companys d’estudis i una gran rajola de xocolata amb el seu disseny de la llibreta imprès.

Fotos de la festa 5 anys de líniazero

>> Hem entrat de cap al món del llibre digital. El primer títol que hem posat a la venda en aquest format és un llibre publicat sota el segell de líniazero, Pere IV, 416. Farmàcia. Postals de postguerra.
Us el podeu descarregar a edi.cat

>> Algunes de les nostres publicacions ja están a ISSUU. Aquesta plataforma permet consultar llibres on-line de manera molt còmode. Al perfil de líniazero hi trobareu els llibres Pere IV, 416. Farmàcia. Postals de postguerra, Hip Hop i Bollywood.
http://issuu.com/liniazeroedicions

>> El dissabte 25 de juny el suplement “Emprenem” del diari Ara va dedicar una pàgina a líniazero. A més de veure el meravellós estudi on treballem, podreu saber com va començar l’aventura de líniazero i què hem fet per ser anomenats “Supervivents”.
Llegeix el pdf

CÒCTELS

Durant aquests cinc anys, a l’estudi hem compartit diversos còctels amb col·laboradors, clients i amics. Hem après a fer bones combinacions etíliques, però sobretot hem conversat i hem fet broma. Sempre han estat trobades disteses, estimulants, i n’han sortit algunes bones idees! L’ànima d’aquests còctels han estat sempre Tere Guix, Arianne Faber, Marta Martínez i Carla Bahna, i les invitacions que heu rebut, obra seva.

Recopilació de les invitacions als còctels

MANHATTAN

Diuen que va ser la mare de Winston Churchill qui va inventar aquest còctel, al Manhattan Club de Nova York. Amb whisky canadenc? Doncs sí, perquè això succeïa a l’època de la Llei Seca i pels EUA només corria alcohol de contraban que venia de l’estranger.
2/3 de vermut dolç 1/3 de whisky canadenc 2 gotes d’angostura 1 cirereta Combineu el vermut, el whisky i l’angostura amb 2-3 glaçons en una coctelera. Remeneu amb suavitat i aboqueu el còctel en una copa freda on ja haureu col·locat la cirereta.

GIMLET

Marlowe observa la beguda, la seva transparència dubtosa entre groga i ennuvolada; la tasta, és dolça i àcida. La dona de negre, des del seu lloc a la barra, aixeca el vas i brinda. “Tots dos vam beure –diu Marlowe–. Bevíem el mateix.” Raymond Chandler, The Long Goodbye.
3/4 de ginebra 1/4 de Rose’s Lime Juice glaçons de gel Barregeu els ingredients a la coctelera i remeneu amb energia. Serviu.

Screwdriver

Un clàssic de finals dels anys quaranta, inventat pels americans que treballaven als camps petrolers del Pròxim Orient, que el remenaven, sembla, amb un tornavís. Simple i eficaç.
1/3 de vodka 2/3 de suc de taronja glaçons Barregeu i serviu en vas llarg amb molt de gel. El tornavís no és imprescindible.

Daiquiri clàssic

El nom li ve d’una mina prop de Santiago de Cuba. Se’l va inventar un enginyer que hi treballava i que, per obsequiar uns convidats, va voler disfressar el rom local amb un raig de llimona. D’això fa més de cent anys i la cosa encara dura.
1/3 de suc de llimona 2/3 de rom blanc 1 cullerada de sucre glaçons Sacsegeu els ingredients en una coctelera amb gel i serviu.

Margarita

Un còctel d’estiu, procedent de Mèxic. Segons sembla, el va inventar Margarita Samos als anys quaranta o cinquanta, i va fer furor; però també diuen que va ser un pescador enamorat sense remei de la filla del governador, de nom Margarita. En qualsevol cas, absolutament recomanable i refrescant.
1/3 de tequila blanc 1/3 de suc de llima o llimona 1/3 de triple sec glaçons llima i sal per a la copa Barregeu bé els ingredients a la coctelera, amb glaçons. Mulleu la vora de la copa amb suc de llima i sal. Serviu.

Kir Royal

Aperitiu francès inventat per Félix Kir, alcalde de Dijon, que l’oferia a les recepcions poc després de la segona guerra mundial; i així promocionava el vi blanc i el cassís, dos productes autòctons. Espavilat, ell. Nosaltres el fem amb cava, català.
8 parts de cava, 2 parts de crema de cassis Refredeu la copa. Poseu el cassís a la copa i afegiu-hi el cava. Decoreu amb cirereta.

007 Girls Ginger Glass

Mentre ell, Bond-James-Bond, demanava un dry martini sacsejat, elles assaborien amb delit un còctel espurnejant i de conseqüències imprevistes. Prou que s’ho va trobar, ell, quan va tornar del casino.
1/2 de rom daurat 1/2 de gínger i suc de taronja, combinat al gust glaçons sucre (optatiu) Barregeu els ingredients a la coctelera amb gel i remeneu. Coleu i serviu en copa alta.

Red & Mad

Aquest còctel ens l’hem inventat nosaltres, fent petites variacions sobre una recepta que ens va arribar. Roig com les fulles de tardor i boig com el vent que les engresca. Ah, ens va quedar boníssim.
1/2 de vodka 1/2 de vermut negre 1 rajet de triple sec 1 tall de pell de taronja 1 cirereta glaçons Barregeu els licors a la coctelera amb gel. Serviu en copa baixa i afegiu-hi la pell de taronja i la cirereta.